Jag är världens bäst på att göra lasagne! (Dethär kanske låter sådär som att ”omakehu haisee” men eftersom det är sant kan jag påstå det med gott samvete).

Igår shoppade jag röd mjölk, kokade en Behamelsås på den, fullkorns vetemjöl och smör, nutmeg och salt. Mmm, åt upp halva såsen innan den hann i formen. Bolognesesåsen puttrade nästan två timmar på spisen, tomater från Italien, basilika, sharlottenlök, vitlök, balsamico och rödvin, kryddor. Fullkorns lasagneplattor, färsk mozzarella och parmesan varvat med de himmelska såserna. Lasagne är en av dom maträtterna som jag räknar som en ultimate soulfood, som man blir glad i magen av eftersom den är görs långsamt, knåpas ihop med tid och kärlek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Och för att vara ärlig så är det nog så att receptet är himmelskt, bara man följer den kan vemsomhelst bli en lasagnemästare 🙂 

 

Annonser