Herreguuud, jag har glömt att blogga om glöggen för i år! Herreguuuud så jag väntar på att öppna glöggflaskan! Har en flaska Herrljunga i skåpet (vilken jag för tillfället gillar bäst). Väntar redan på att Alko fylls me olika glöggar, fjolårets favoriter var Herrljungas ljusa (äpple och ingefära) och den alldeles traditionella, Herrljunga kan sin sak, sött, kryddigt, stark, varm och alldeles perfekt för min smak.

Blossa publicerade smaken för årets årgångsglögg förra fredagen, då jag satt och tryckte på refresh vid datorn varje sekund 🙂 Årets smak är Yuzu Ingefära. Och den beskrivs såhär:

En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.

Kommer till butikerna i oktober och väntar med spänning! Är tom lite sprallig i byxan över att det snaaart snaart är GLÖGGTIDER

Annonser